Scroll of gebruik de pijltoetsen om te navigeren

Canada 2018 – Dag 14: Op zoek naar Orka’s

We gaan op zoek naar Orka’s, iets dat al heel lang op mijn wensenlijstje staat! Het is prachtig weer, dus dat is alvast heel erg fijn!
We rijden naar Steveston, het ligt ongeveer een half uurtje rijden van onze campground in Burnaby. We checken in bij de Vancouver Whale Watch, gelukkig ruim op tijd want we moeten ons inschrijven en een verklaring ondertekenen waarbij we van alles en nog wat beloven niet te doen mocht het mis gaan. Ook moet de camper nog naar een apart parkeerterrein en halen we nog lunch voor onderweg. In de haven ligt de boot al op ons te wachten:

Net nadat we de haven zijn uitgevaren, zien we de eerste zeeleeuwen al heerlijk in het zonnetje liggen, ook de zeearend liet zich zien.

De boottocht kan tussen de 3 en 5 uur duren. Ik denk dat wij 4 uur gevaren hebben. Het was nog best een tijdje zoeken naar de orka’s, maar gelukkig staan alle whale watchers met elkaar in contact, zodra ze gespot worden geven ze elkaar de locatie door. Daardoor hebben we een flinke tijd van deze prachtige dieren kunnen genieten!

 

Gelukkig had ik mijn telelens bij me, de kapitein wil namelijk niet te dichtbij komen zodat we ze zo min mogelijk storen. Ik heb van de bootreis een filmpje gemaakt, helaas zonder orka’s vanwege de afstand, maar het geeft een leuke impressie.

 

Tijdens deze boottocht komen we ook nog regelmatig in de wateren van de Verenigde Staten, gelukkig levert dat geen problemen op Het bedrijf dat de tochten organiseert mag hier varen zolang we niet aan land gaan. Er komen regelmatig smsjes binnen dat van land en dus telefoonnetwerk wisselen en google maps in combinatie met GPS laat goed zien wanneer we in de Verenigde Staten waren.

 

Terwijl we weer terug varen zien we nog een jonge zeearend en talloze zeeleeuwen.

Onderweg maken we nog een selfie en een foto van de kaart waar onze gids nauwkeurig noteerde waar we geweest zijn en waar we de orka’s gezien hebben.

Het is goed te zien dat er elders problemen zijn met het waterniveau. Op verschillende plaatsen zijn rivieren buiten hun oevers getreden en het hoge water sleept van alles mee. Hier ligt bijvoorbeeld zo maar een boom, met wortels! De kustwacht vaart ook nog langs met de hovercraft. Een bijzonder gezicht.

We komen weer aan in de haven, inmiddels zijn we wel toe aan een lekker koel drankje en gaan ook op zoek naar een restaurantje. We eten vlakbij de haven in restaurant Blue Canoe.

Tijd om weer naar de campground te gaan! Morgen is onze een-na-laatste dag in Vancouver en hebben we weer een spannende dag voor de boeg…

 

 

Copyright irenehoekstra.nl

error: