Scroll of gebruik de pijltoetsen om te navigeren

Canada 2018 – Dag 11: Stellers Gaai

Een reisdagje voor de boeg, we rijden over Highway 99 van Lillooet naar Whistler. Hier hebben we weer de mogelijkheid om de vuilwatertanks te legen en weer te vulllen met fris water.

We hebben nu gelukkig weer een ‘gewone’ geasfalteerde route voor de boeg. Nou ja, normaal, bij deze route is ook elke bocht weer anders. Veel bomen, er staan veel gele en paarse bloemen en we zien zelfs drie keer een hert! We stoppen nog even bij het prachtige Duffy Lake.

We rijden door Pemberton, een heerlijk stadje waar we eten bij The Pony 😉 Dit stadje is heel gemoedelijk. Mooie wegen, stoepen, mensen fietsen, wandelen en liften. Er rijden de vreemdste voertuigen langs en vele van hen rijden wel 3 of 4 keer langs. Even denken we dat we in een filmdecor zitten net als de Truman Show, maar dat we dat eigenlijk niet mogen weten…

Dan is het tijd om door te rijden naar Whistler! We zijn benieuwd, want we hebben er al veel over gehoord. De doorgaande weg gaat langs het stadje, maar we zien al wel waarom dit het Outdoor-paradijs genoemd word. We rijden weer langs meren en watervallen en we zien veel mensen mountainbiken en wandelen. Mensen die nog niet actief zijn, zien er al wel heel actief uit 🙂

De campground is iets verder dan het stadje, dus we rijden door en zoeken de campground. We rijden een heel eind omhoog en vinden ons plekje. Gelukkig hebben we gereserveerd. Het is heel druk. We vermoeden ook dat er veel seizoensplaatsen zijn verhuurd, er staan enorme caravans, die er al een tijdje lijken te staan. Er vliegen hier prachtige vogels. Felblauwe beestjes met zwarte kopjes en kuiven. Ik dacht eerst in de gauwigheid dat het kraaien waren, tot ze even stil zaten op een tak. Prachtig zijn ze! Ook de Roodborstlijster kwam even langs. En er hipte nog een grondeekhoorn over de stenen rand. Mooi!

 

Kaart Lillooet - Whistler
Kaart Lillooet – Whistler
Het weer
Het weer

Copyright irenehoekstra.nl

error: