Scroll of gebruik de pijltoetsen om te navigeren

Canada 2018 – Dag 10: Een Hobbelige Toestand

Wow, dit was een spannende dag. Ook deze begon lekker kalm. Hier was geen vers water tappen omdat er een kookadvies was en was er geen Sani-dump, dus gingen we weer op pad.

Het beloofde vandaag een mooie route te worden. We gaan van Ashcroft naar Lillooet via LyttonHighway 12. Oke, de highway was iets anders dan we verwachtten. Hij bleek namelijk voor een groot deel van de route te zijn voorbereid voor een nieuwe asfaltlaag. Dat betekende dat het oude asfalt er al af was geschraapt. Het was een hobbelige toestand. De kopjes sprongen door de keukenkastjes!

Aan het einde van de route zagen we gelukkig dat er hard gewerkt werd, we stonden een tijdje stil omdat de andere rijbaan geasfalteerd werd. De dame die het verkeer regelde, legde uit dat het asfalt regelmatig vervangen moest worden vanwege het zware verkeer, het transport van de enorme boomstammen. Van het kale, dorre wild westenlandschap gaan we nu volop de loofbomen tegemoet.

We kwamen door elkaar geschud in Lillooet aan. We vonden al snel ons gereserveerde plaatsje. Hierna rijden we nog even naar het dorp om te tanken en te eten. Er staan veel winkeltjes leeg. Zo ook een bakkerij, maar S. vond dat ik gewoon mee terug naar huis moest 🙂

We eten een burger bij A&W, doen nog wat boodschappen en zoeken de campground weer op voor de nacht.

 

 

Copyright irenehoekstra.nl

error: