Scroll of gebruik de pijltoetsen om te navigeren

Canada 2018 – Dag 9: Het Wilde Westen

Vanochtend werden we gewekt door het gezellig tikken van de regen op ons camperdakje. Ok, best gezellig zolang je in de camper kunt blijven.. maar we moeten toch de grijs watertank legen. Gelukkig hebben we een full-hookupplaats en kunnen we de tank makkelijk legen.

Vlakbij deze campground is een vestiging van Tim Hortons, een restaurantketen. We besluiten daar te ontbijten. Een beetje McDonaldsachtig, maar best leuk om een keertje te doen. We doen nog wat boodschappen, tanken benzine en wassen gelijk nog even de ramen. Gisteren hebben we heel wat vliegjes meegenomen onderweg..

 

Van de dame van de receptie van de campground kregen we nog de tip om de mooie watervallen in Wells Gray Park te gaan bezoeken, maar doordat het zo hard aan het regenen is besluiten we die over te slaan en vast te gaan rijden naar de volgende campground in Ashcroft.

Deze trip is weer geweldig. Het landschap verandert regelmatig: van veel bomen met veel regen, naar droog en warm en kale vlaktes. We stoppen op een parkeerplaats vlak voor Kamloops en raken aan de praat met een chauffeur van een enorme truck met boomstammen. Hij vertelde dat hij regelmatig moest stoppen vanwege een lekke radiator. Hij wees de plek aan waar hij naar toe moest. Hemelsbreed leek het dichtbij, maar het was nog al een stukje rijden. Onderweg van Clearwater naar Kamloops zagen we een desolaat landschap, met bomen als luciferhoutjes. De chauffeur vertelde dat er inderdaad bosbranden geweest zijn waar door hele stukken zijn verwoest. De bosbrand bij de parkeerplaats waar we stonden heette de Strawberry hill fire en vond plaats in 2003, waarom deze brand zo heette wist de chauffeur ook niet.. (https://www.kamloopscity.com/location/wildfire-memorial/)

Op deze parkeerplaats hing ook nog een bord over Kamloops. Dit bord maakte zo’n typisch Amerikaans, onheilspellend geluid.

We vervolgen onze weg naar Ashcroft. Via de Goldrushtrail! We zijn gewoon in het Wilde Westen. Borden met Rodeo’s en veel boerderijen langs de weg. Alsof er zo een cowboy zou kunnen oversteken…

Als we arriveren bij de campground in Ashcroft worden we opgewacht door de manager die ons al met onze naam aansprak, dat is nog eens een warm welkom!
Er staat op de campground nog wel een bordje naar Office: de RV van de manager.

We sluiten de RV aan de elektriciteit, niet aan het water, want daarvoor is al een tijdje een kookadvies. Maar gelukkig had de manager ons daarvan al op de hoogte gesteld.

We besluiten nog een rondje te lopen door het dorp. Het zijn maar een paar straten, maar op de een of andere manier voelt het als of je in een filmdecor loopt. Alles ademt het wilde westen uit.. heel apart. Al lopend eten we een heel raar ijsje.

We kopen een vers stokbrood en wandelen terug naar de campground. We bakken knakworst en eitjes en eten die lekker samen met het verse stokbrood.

We eindigen de dag warm en droog met een stevige bries!

Kaart Clearwater - Ashcroft
Kaart Clearwater – Ashcroft

 

Het weer
Het weer

Copyright irenehoekstra.nl

error: