Scroll of gebruik de pijltoetsen om te navigeren

Canada 2018 – Dag 8: River Safari

Yes, vandaag de riviersafari! We springen uit bed, ontbijten en gaan vroeg op pad. Het is zo’n 2 km rijden vanaf de campground. We komen aan op een parkeerterrein maar zien dat we nog een klein stukje moeten lopen om ons te melden voor een entreekaartje.

We komen op een groot soort vlot met een restaurant en aanlegsteiger voor verschillende boten. We moeten nog even wachten tot we kunnen vertrekken maar vermaken ons prima met het fotograferen van prachtige kolibries. We konden ons niet herinneren dat we deze geweldige kleine vogeltjes ooit eerder hadden gezien!

Daarna werden we voorzien van zwemvesten + nog een extra jas, want het zou koud zijn op het water..
Tijdens de veiligheidsinstructie hoopten we inmiddels dat het op het water wat kouder zou zijn, want de zweetdruppels stonden inmiddels op onze voorhoofden. En nee, dat was niet van de spanning… We stapten in een een grote kano, die samen gebonden was met nog een kano: een elektrisch aangedreven kano-catamaran. Deze boot voer haast geruisloos over het water, alleen het water klotste langs de kano’s. We werden er helemaal zen van.

Er was al een boot onderweg die onze gids liet weten dat ze een beer gespot hadden. We voeren er op af, en ja! Daar stond een zwarte beer, vlakbij het water, gewoon rustig in het gras en berm op zoek naar lekkers. Hij trok zich weinig van ons aan. Gelukkig maar, want ik vond dat we gevaarlijk dichtbij kwamen 🙂

Op de terugtocht kregen we nog een showtje van twee visarenden. Erg mooi! We varen langs een watervliegtuigje om daarna heel ontspannen aan te meren bij het vlot. We lunchen hier nog even, maar dan is het echt tijd om te vertrekken richting onze volgende campground in Clearwater.

 

We genieten van de route en praten na over de fijne tocht over de Blue River. We kijken nog goed rond, op zoek naar wildlife, maar zien geen beren op de weg.
De gids in de boot vertelde dat het vroege voorjaar ook niet het beste tijdstip is om wildlife te zien. De meeste dieren komen pas in het hoogseizoen naar de dalen en de bewoonde gebieden. We hadden heel veel mazzel dat we een beer hebben gezien!

De campground in Clearwater is ruim en van alle gemakken voorzien, er zijn restaurants en winkels in de buurt dus besluiten we uit eten te gaan. We gaan naar een superleuk restaurantje: Hop ‘n Hog waar we heerlijk eten en kennismaken met Hard lemonade; hard wil zeggen: met Wodka. Oke, vooruit, ze hadden alleen droge appelcider. Superlekker trouwens de Hard Black Cherry Lemonade.

 

Na het eten gaan we nog even douchen op de campground, dat was een aangename verwennerij. We werden schoon ge-hoge-drukspuit 🙂 Wel eens een leuke afwisseling na het steeds douchen in de RV.

We plannen de routes voor de volgende dagen en duiken weer fris in ons uitgeklapte bedje.

Kaart Blue River - Clearwater
Kaart Blue River – Clearwater

Copyright irenehoekstra.nl

error: