Scroll of gebruik de pijltoetsen om te navigeren

Canada 2018 – Dag 6: Watervallen, Sneeuw en Regenbogen

Gisteren overwogen we nog een stuk te gaan rijden over de Icefield Parkway om de Athabasca gletcher op te gaan. Hiervoor hadden we speciaal de wekker om 6 uur gezet. Maar, we konden zo slecht wakker worden, dat we besloten om nog even lekker te blijven slapen. Het is immers zondag en voorlopig even de laatste plek waar we twee dagen staan.
Het nieuwe plan is om vandaag lekker rustig aan te doen en wat mooie plekjes in de buurt te gaan bezoeken.

De eerste is Maligne Canyon, een flinke kloof in het landschap. We maken een mooie wandeling en zien watervallen, sneeuw en regenbogen in een smalle kloof. Het weer is heerlijk, zo’n graad of 22 met een mooi zonnetje. Een heerlijke hike door de Rocky Mountains.

 

 

Inmiddels is het tijd voor lunch en eten we wat in het Maligne Canyon Tea House. We rijden door naar het volgende punt en ineens zien we een hele groep Elks in het water staan. We gaan naar de eerst volgende parkeerplaats en zien een aantal Elks wandelen. Ondanks de waarschuwingen om wildlife niet te benaderen, proberen mensen helaas toch steeds dichterbij te komen, dus is de fotokans snel voorbij. We besluiten nog om terug te rijden en de Elks vanaf de brug in het water te fotograferen. Het zag er prachtig uit, maar misschien voor de foto’s net wat te ver weg.

 

We rijden door het mooie dorpje Jasper en verder naar de Valley of Five Lakes, zoals de naam al zegt: de vallei van vijf meren.
Vanaf de parkeerplaats is het een flinke klim (en daling en klim en daling en klim), maar uiteindelijk bereiken we een van de weinige volledig ontdooide meren en daardoor zijn prachtige azuurblauwe kleur zichtbaar is geworden. Een geweldige fotostop! We spotten ook nog een (wangzak?)eekhoorntje, maar helaas net iets te ver weg voor een mooie foto.
De wandeling terug naar de parkeerplaats is wat prettiger omdat we inmiddels weten hoe lang we nog moeten lopen 🙂

Binnen 8 minuten arriveren we weer bij de campground en besluiten we eerst de tanks te legen en te vullen zodat we morgen met een schone RV op pad kunnen naar Blue River.

Copyright irenehoekstra.nl

error: