Scroll of gebruik de pijltoetsen om te navigeren

Canada 2018 – Dag 5: Naar Jasper

Vanochtend ging de wekker vroeg, om 7 uur, we hebben een vol programma voor de boeg. De weg tussen Lake Louise en Jasper is de Icefield Parkway, een van de mooiste routes ter wereld, zeggen ze.
De tank voor grijs water staat op 100%. Aan de douchebak te zien is dat ook echt de max. Er is wat water teruggelopen in de douche. Gelukkig is de Sani-dump vlakbij dus gaan we die voor vertrek snel legen. Voor het eerst, dus even uitproberen. We vullen de verswatertank bij en we zijn good-to-go. In het dorpje Lake Louise vullen we ook de brandstof bij, je weet in de Nationale Parken immers nooit wanneer je de volgende mogelijkheid hebt om te tanken. We maken de ramen schoon zodat we volop vanuit de camper kunnen fotograferen en we halen een vers brood in het dorp.

Nu kunnen we echt op pad. De route die we afleggen is echt adembenemend mooi. Als je op elk mooi plekje wilt, je er waarschijnlijk wel een week doorbrengen. Maar aangezien we zo vroeg in het seizoen zijn zijn er nog maar weinig campgrounds open en is de eerste serieuze optie Whistlers in Jasper.
De afstand is 230 km en volgens Google Maps zo’n 3 uur rijden. Toch nog tijd voor wat stops!

De eerste stop is de Crowfoot Glacier – die uitkomt in Bow Lake een uitzicht dat je alleen kan zien als je eerst in een flinke berg weg geschoven sneeuw klimt. Een prachtig uitzicht!

We stoppen bij de Saskatchewan Crossing – een restaurant, souvenirswinkeltje en een motel, eigenlijk in het midden van nergens. We delen daar samen een blueberry muffin en gezien de tijd houden we het bezoek kort, we willen nog veel zien!

 

We zien nog een mooie open plek om te stoppen met een meanderend riviertje door miljoenen kiezels en ijsschotsen. Helaas was het uitzicht vanuit onze RV mooier dan vanaf de parkeerplaats, het is dus maar een korte pauze.

 

We rijden door tot de Athabasca Glacier, een enorme gletcher met het bijhorende visitors centre: Columbia Icefields Centre, we eten hier een hamburger en besluiten vandaag nog niet met de bijzondere bus de ijsvlakte op te gaan. Het is een tocht van 3 uur, het loopt al redelijk tegen het einde van de middag, dus is het slimmer om door te rijden naar de campground. We overwegen om morgen terug te gaan en als nog met de bus de ijsvlakte op te gaan.

Voordat we op de campground aan komen stoppen we nog bij de Athabasca waterval, een prachtig gezicht hoe het water onder een boog van sneeuw doorstroomt.

Oke, nu is het echt tijd om door te crossen naar de campground. Gelukkig hebben we hem gereserveerd, dus geen zorgen dat we geen plekje hebben.
Deze campground heeft wel mensen waarbij we in kunnen checken, ook wel eens leuk 🙂
De dame van de Whistlers campground verteld ons dat we een full hookup site hebben, dat wil zeggen dat we de RV gelijk kunnen aansluiten op water, riool en electriciteit. Ze drukt ons wel op het hart dat we het water moeten laten druppelen, het zal vannacht heel koud worden, als het water blijft druppelen zal het water blijven stromen en dus niet in de leidingen bevriezen. Ook moeten we checken of de riolering wel ontdooid is door er een emmer water in leeg te gooien. We besluiten de RV niet direct op het water aan te sluiten, als we dat doen, moeten we namelijk de kraan in de RV laten druppelen. Dat lijkt ons geen ontspannen geluidje.
Oja, ze vertelde ook nog dat er op deze campground regelmatig Grizzly’s worden gespot. Het is nl. het seizoen dat de Elks (een elandensoort) rondlopen met kleintjes, de Grizzly’s zijn hongerig, dus lopen ze ook op de campground… en! Als we de Elks zien met de kleintjes moeten we er ook ver vandaan blijven. De moeders kunnen erg aggressief reageren om hun kleintjes te beschermen.

De plek waar we staan is prachtig, het weer is heerlijk. Zo’n 21 graden. Geen sneeuw meer te zien, alleen nog hoog in de bergen. We bakken een eitje met champignons, eten die nog even buiten op en duiken de RV in. Het zit toch niet heel ontspannen. Zeker niet toen we een bergje verse Elkkeuteltjes vonden..

Kaart Lake Louise - Jasper
Kaart Lake Louise – Jasper

 

Copyright irenehoekstra.nl

error: