Scroll of gebruik de pijltoetsen om te navigeren

Canada 2018 – Dag 3: To helicopter, or not to helicopter

Wakker worden met dit uitzicht… Heerlijk! Onze eerste nacht in de camper is goed bevallen. Er zijn nog wel vreemde geluiden ‘s nachts waar we aan moeten wennen. Gelukkig niet de geluiden van beren die proberen om de RV binnen te komen, maar de verwarming die aanslaat omdat de nachttemperatuur onder het vriespunt komt.
We zijn ‘s ochtends gelukkig niet helemaal bevroren als we wakker worden, maar we snappen nu wel waarom er ook nog een extra deken mee ging. We besluiten deze deken de komende nacht maar gelijk te gebruiken.

Bij de voorbereidingen van deze reis hebben we plannen gemaakt om een helikoptervlucht te maken. Iets dat S. al heel lang een keer wilde doen en uiteraard lijkt het me een goed idee om dan maar gelijk mee te gaan.
De helikopters staan niet ver van de campground, dus we laten deze prachtige campground achter en gaan gauw op pad!
Het is prachtig weer, nu maar hopen dat ze nog een plekje hebben voor ons bij Alpine Helicopters in Canmore.

We melden ons bij de receptie en gelukkig! er is nog een plekje vrij, om 13.00 uur kunnen we mee! We moeten nog een uurtje wachten, maar krijgen koffie en gaan lekker buiten zitten en zien een helikopter landen. Handig, kan ik mooi gebruiken om het filmpje compleet te maken (sorry voor de waaiharen :D):

 

Even later werden we gebeld (ze wisten niet dat we op het terras zaten) dat de vlucht helaas niet doorging. Het weer op de grond was prachtig, boven waaide het helaas veel te hard. De piloten vonden het niet verantwoord om nog een keer op te stijgen, een eerdere passagier was met een wat groenig gezicht uitgestapt. Hmm.. dat was jammer!

Als troost kregen we nog wel een leuke uitleg over hoe zo’n helikopter nu eigenlijk werkt en de uitnodiging om de volgende dag terug te komen voor een nieuwe poging, maar helaas, we moeten weer verder, wellicht komen we nog helikoptervluchten tegen onderweg..

We stappen weer in onze RV en rijden naar Banff, een stadje in Banff National Park. We rijden door het centrum en besluiten naar de gondola te gaan, dan zo maar de lucht in!

 

We genieten van de prachtige uitzichten en van de lekkere drankjes bij Starbucks. De tijd vliegt (die wel, tssss) dus we moeten op zoek naar de volgende campground.

 

Gelukkig weten we nu een klein beetje hoe het werkt, want als we aankomen bij de campground in Lake Louise blijkt deze ook onbemand te zijn, maar een stuk drukker. Deze campground is voor een groot deel nog afgesloten vanwege de sneeuw. Het is even zoeken naar een vrij plekje. De plekjes waar we langsrijden hebben al een briefje op de paal of er staat al een RV geparkeerd. Er rijden inmiddels al aardig wat RV’s op de campground, dus we duiken het eerste vrije plekje in. Gelukkig! Nog niet gereserveerd, we hebben een plek! We stoppen het geld in de envelop. Hangen het briefje aan de paal en brengen het envelopje naar de brievenbus bij de ingang.

Als alles geregeld is, rijden we nog even naar het stadje. We gaan naar het Lake Louise Visitors Centre en boeken we de rest van de campgrounds via internet. Handig hoor Wi-Fi!

We zoeken ons kampeerplekje weer op voor het avondeten. We blijven hier voor twee nachten.

Kaart Lac des Arcs - Lake Louise
Kaart Lac des Arcs – Lake Louise

Copyright irenehoekstra.nl

error: