Scroll of gebruik de pijltoetsen om te navigeren

Canada 2018 – Dag 2: De Camper/RV

Vanochtend (2 mei) vroeg op gestaan, het shuttlebusje van Canadream – de camper(RV)verhuurder, komt ons al om half 9 ophalen vanaf het hotel. Dat is superfijn omdat de uitleg van de camper wat tijd nodig heeft en we nog boodschappen willen doen voor we naar onze eerste campground gaan.

Aangekomen bij Canadream werden we opgewacht door Jelmer, die ons in het Nederlands uit kon leggen hoe alles werkte. Hoewel we ingesteld waren op een engelse introductie, was dit toch wel heel handig. Er komt toch nog best veel bij kijken. Het is een supermooie, vrij nieuwe Van die we mee krijgen, er staat nog geen 25000 km op de teller. Alles zit er op en er aan. Een magnetron, een badkamer met douche en toilet, een gasfornuis, verwarming en bank die elektrisch omgebouwd kan worden tot een bed.

We gaan op weg en gaan naar de Real Canadian Superstore, een enorme winkel waar we even de tijd voor nemen. Ik had gehoopt wat kant-en-klaarmaaltijden in te slaan, maar die hebben ze niet echt.
Na de boodschappen gaan tanken. De RV zat maar voor 3/8ste vol, dus dat duurde wel even, maar daarna konden we dan onderweg voor de eerste langere trip met de RV.

We verlaten het redelijk vlakke Calgary en rijden de Rocky Mountains tegemoet. Erg indrukwekkend!

De eerste campground is er al eentje met zonder niets 🙂 geen water, geen elektriciteit of plek om het afvalwater te dumpen. Zelfs niet iemand om ons aan te melden. Alleen een soort paal met een brievenbus om een envelopje met geld in te gooien.

De paal geeft wel een hoop informatie, zo lezen we dat we eerst moeten bellen om te checken of het plaatsje waar we willen gaan staan, niet gereserveerd is. En als we bellen, we vooral geen bericht moeten achterlaten als er niemand de telefoon opneemt. Je raad het al, we krijgen een antwoordapparaat.. we besluiten toch maar een plekje te kiezen en hopen dat er niemand komt die ons plekje eerder had gereserveerd. Nu was de camping nog bijna leeg, dus ach, hoe groot is die kans..

We vullen het envelopje in, stoppen het geld erbij en hangen het briefje op de paal. Sorted!

 

 

Kaart Calgary - Lac des Arcs
Kaart Calgary – Lac des Arcs

 

Het weer vandaag en morgen
Het weer vandaag en morgen

Copyright irenehoekstra.nl

error: